Blog

Arriba la #PrimaveraPUCK

Recordeu quan la primavera era sinònim d’explosió de gent als carrers, de revolucions impossibles i de pols al·lèrgica flotant en l’ambient en disputa amb l’amor? Enguany, la primavera en pandèmia no és el que era, és cert. Però no pensem claudicar: arriba la #PrimaveraPUCK! Les flors s’obren i els insectes pol·linitzen i la nostra petita caravana convertida en cinema porta colors i personatges insòlits als carrers per a que a tots els racons es descobreixin joies de l’animació, petits tresors materialitzats en curtmetratges. Així, també es pol·linitza. Que s’estengui i floreixi la imaginació, la creativitat, el talent i que s’obrin les portes a universos fantàstics de somni, a personatges impossibles i a històries encara per explicar.

El joc de Moustache de 'PUCK i la seva troupe'.

PUCK MicroFest i la Fira de Titelles de Lleida

La #PrimaveraPUCK arriba i fa parada diumenge 18 d’abril a la Torre de Capdella, amb el PUCK MicroFest, el festival itinerant de l’animació. Serveix per celebrar -amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs- 10 anys d’aquesta petita caravana, el cinema més petit del món.

La ruta continua ni més ni menys que a la 32a Fira de Titelles de Lleida. Allà, podríem dir que reestrenem PUCK i la seva troupe, un any després de la que havia d’haver estat la seva estrena. Aquest circ de l’animació i la il·lustració, amb la selecció dels curtmetratges més aclamats en la història de la PUCK, jocs basats en aquestes històries i els seus personatges i també il·lustració en directe a càrrec de l’artista lleidatà Matías Tolsà, serà en l’Espai Instal·lacions de la Fira, dissabte 1 i diumenge 2 de maig a la Plaça del Convent de Santa Clara.

Que la festa no pari i la #PrimaveraPUCK, tampoc. Una setmana després, el 8 de maig, un nou PUCKMicroFest farà parada a Maldà. Amb PUCK i la seva troupe, un berenar popular i cinema a la fresca, amb el llargmetratge d’animació La revolució dels contes.

Una imatge de la pel·lícula d’animació ‘La revolució dels contes’.

 

Aneu apuntant?

Doncs n’hi ha més: el 15 de maig, celebrarem la Nit dels Museus al Museu Morera. La PUCK Cinema Caravana no podia faltar a la cita amb un dels seus creadors: Carles Porta. La idea és que el públic completi la visita a l’exposició “La casa infinita”, sobre l’obra d’aquest il·lustrador amb imaginació inesgotable i desbordant, amb l’experiència a una de les seves creacions més insòlites, la PUCK.

PUCK i la seva troupe a la Mostra d’Igualada

Tancarem el maig amb una altra de les cites que ens fa especial il·lusió: la Mostra d’Igualada. Enmig de les propostes d’arts escèniques per a públic familiar d’aquest certamen català, el 29 de maig a la plaça del Teatre Ateneu, hi serà PUCK i la seva troupe. Hi portarà la revolució dels personatges animats que no s’aconformen amb les dues dimensions de la pantalla i es transformen en joc i en dibuix viu.

Ambient de ‘PUCK i la seva troupe’.

 

El maig s’acaba a Igualada, però la #PrimaveraPUCK continuarà a Portugal, al Festival Sementes. Hi portarem tota la colla de PUCK i la seva troupe.

Última parada: l’Encontats de Balaguer

La ruta primaveral té una última parada: Balaguer. On millor per acomiadar l’època de color, llibres i revolucions possibles que al Festival Encontats? El 20 de juny, abans de començar l’estiu, serem a aquesta festa de les històries explicades explicant-ne les nostres amb PUCK i la seva troupe. A través de la petita pantalla màgica de la PUCK, amb instal·lacions que ens fan viure les aventures jugant i amb el mural d’il·lustració en directe del Matías, que ens converteix en uns personatges més d’aquesta colla inacabable, tan infinita com tinguem capacitat per imaginar.

La nostra #PrimaveraPUCK s’acabarà aquí. Després començarà l’estiu. Però aquesta és una història que haurà de ser explicada en una altra ocasió 😉