Blog

El nou muntatge de la PUCK, protagonista del seminari “Artes, Emociones y Creatividad” de la Fundación Botín a Santander

  • El procés creatiu de ‘PUCK i la seva troupe’ és una de les experiències artístiques amb què podran experimentar les persones participants al seminari al llarg de tres dies

  • El Yale Center of Emotional Intelligence organitza amb la Fundación Botín la primera edició d’aquesta trobada internacional, amb gent experta d’arreu del món

La PUCK Cinema Caravana participa des d’aquest dimecres 9 d’octubre i fins divendres a la primera edició del seminari “Artes Emociones y Creatividad”, organitzat per la Fundación Botín a Santander en col·laboració amb el Yale Center of Emotional Intelligence (Centre d’Intel·ligència Emocional de la Universitat de Yale). Així, la PUCK Cinema Caravana és una de les sis experiències artístiques que les persones participants en aquesta trobada internacional podran conèixer dins del programa del seminari, que vol contribuir a l’intercanvi de coneixements, investigacions i avenços en els tres àmbits i demostrar com les arts poden ajudar a desenvolupar la creativitat per superar els reptes diaris, millorar el benestar personal i generar riquesa econòmica i social.

En concret, la PUCK Cinema Caravana porta a Santander el seu petit cinema i també el procés creatiu que està portant a terme per produir el nou muntatge PUCK i la seva troupe, que estrenarà l’any que ve. La Fundación Botín ha triat aquest artilugi mòbil que proposa una sala de cinema dins d’una petita caravana com a mostra de com es pot portar al carrer d’una forma insòlita i vivencial les arts audiovisuals i plàstiques.

Al llarg dels tres dies que dura la trobada internacional, les persones participants poden assistir, després de les xarrades del matí, als tallers interactius plantejats al carrer amb diferents artilugis mòbils, en concret a l’espai El Muelle del Centro Botín de Santander. Durant una hora i mitja, els grups de treball entren a la caravana PUCK i veuen dos curtmetratges d’animació, experimentant així una sessió habitual d’aquest petit cinema. Després, Toni Tomàs, director de Tombs Creatius i codirector de la PUCK Cinema Caravana, imparteix un petit taller sobre com és el procés de creació dels jocs de fusta que acompanyaran a la PUCK en el nou muntatge. Els grups veuen com, a través del llenguatge del joc, es proposa al públic que interactuï amb els personatges i els arguments de les pel·lícules que es veuen a l’interior de la caravana. La intenció del taller és explicar com el joc es pot convertir en un llenguatge narratiu a través del qual el públic viu les històries.

Precisament, les persones participants al seminari a Santander experimenten de primera mà el procés de treball que ara mateix s’està portant a terme al taller de Tombs Creatius, a Bellpuig, ja que per tal d’explicar l’experiència creativa de la companyia d’arts de carrer, Toni Tomàs porta a la capital càntabra els prototips dels jocs que s’estan fabricant i que compten també amb la direcció artística de l’il·lustrador Carles Porta. Tant el plantejament del joc com la seva estètica estan relacionades directament amb l’argument i els personatges dels curtmetratges que es poden veure a la PUCK.

La Fundación Botín també ha volgut obrir les experiències artístiques al públic general durant la celebració d’aquesta primera edició del seminari que vincula art, creativitat i emocions. Per això, a més dels tallers per a assistents a la trobada, aquestes tres tardes la PUCK Cinema Caravana ofereix sessions a al públic de Santander.