Blog

La PUCK Cinema Caravana acompanyarà l’exposició de Carles Porta “La Casa Infinita” al Museu d’Art Jaume Morera

  • Dissabte 15 de maig, en el marc de les activitats de la Nit dels Museus

El Museu d’Art Jaume Morera de Lleida ha programat la PUCK Cinema Caravana el dissabte 15 de maig de 2021 a l’espai exterior de l’equipament, al carrer Blondel, en el marc de l’exposició «Carles Porta. La casa infinita». La mostra, inaugurada el 23 de febrer i oberta al públic fins el 30 de maig, fa un recorregut a mode de revisió per l’obra de l’artista lleidatà Carles Porta i vol comptar amb la PUCK Cinema Caravana, un exemple de la capacitat de creació multidisciplinar de l’artista, com a extensió d’aquesta retrospectiva. D’aquesta manera, i coincidint amb el programa d’activitats de la Nit dels Museus 2021, el Morera donarà la benvinguda a la gent que visiti l’exposició amb l’oportunitat de viure l’experiència insòlita inventada per Carles Porta de veure curtmetratges d’animació a dins d’una petita caravana.

Una imatge de l'exposició "Carles Porta. La casa infinita"
Una imatge de l’exposició “Carles Porta. La casa infinita” que es pot veure al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida fins el 30 de maig.

Una mirada inclassificable de l’art

La programació de la PUCK Cinema Caravana el 15 de maig al vespre servirà per situar el públic de forma pràctica en un dels aspectes més significatius de l’obra de Carles Porta: la manera diversa i inclassificable d’entendre formats com el dibuix, la poesia, el cinema o el disseny gràfic. I és que la PUCK, el cinema més petit del món, és una de les idees més atrevides de l’artista. Carles Porta va crear a finals del 2009, juntament amb Toni Tomàs, aquesta rulot convertida en sala de projecció que permet a públic de totes les edats descobrir curtmetratges d’animació d’autor que no es troben als circuits comercials i que solen estar restringits als festivals d’aquest gènere.

Precisament, la PUCK Cinema Caravana compta enguany amb una selecció de 13 curtmetrarges de temàtiques i tècniques diverses d’autors d’arreu del món escollits per Carles Porta d’entre els més aclamats dels 10 anys d’aquest petit cinema. El públic, abans d’entrar, pot triar quins d’aquests films veure en la sessió de projecció, encapçalada sempre per l’opening creat per Carles Porta exclusivament per a la seva PUCK.

Opening de la PUCK Cinema Caravana
Fotograma d’un dels openings de la PUCK Cinema Caravana creat per Carles Porta.