Blog

La PUCK Cinema Caravana, al programa del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges

  • La caravana projectarà curtmetratges d’animació durant tot el cap de setmana dins del programa infantil del certamen, el Fantastic Kids

  • La companyia i el festival activen un protocol de mesures de seguretat anti-COVID amb un sistema de reserva prèvia d’entrades per unitats de convivència

La PUCK Cinema Caravana és una de les activitats paral·leles de la 53a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que té lloc fins el 18 d’octubre a Sitges. El “cinema més petit del món” forma part de la programació del Fantàstic Kids, que reuneix propostes relacionades amb el cinema fantàstic pensades per al públic infantil i familiar. Així, la PUCK Cinema Caravana, amb una cartellera especial per celebrar els 10 anys d’aquest petit cine, serà present a Sitges el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre en sessions continuades al matí (d’11h a 14h) i a la tarda (de 17h a 20h) a la plaça Vidal i Quadras. En aquestes sessions el públic podrà triar els curtmetratges d’animació que volen veure d’entre 15 opcions seleccionades pel director artístic de la PUCK, Carles Porta.
Per entrar-hi, caldrà fer reserva prèvia d’entrades a la web del festival, en aquest enllaç.

L’il·lustrador i animador Carles Porta, que valora molt positivament la col·laboració entre el Sitges Film Festival i la PUCK Cinema Carvana, considera que la proposta de veure cinema d’animació a dins d’una caravana ambientada en un univers oníric insòlit pot afegir al certamen cinematogràfic una porta per a que els infants més petits entrin en contacte amb un tipus de films que tenen molt a veure amb el gènere fantàstic. “L’animació és màgia i és fantàstica per si mateixa” subratlla Carles Porta. Dins la selecció de curtmetratges que la PUCK portarà el proper cap de setmana al Fantàstic Kid de Sitges hi ha, entre d’altres, les històries de dues criatures, una de neu i una altra de sorra, que s’envien missatges a través del mar; també un musical de diferents ingredients dolços que s’uneixen per crear un pastís; un documental fictici sobre parcs temàtics en què les atraccions trenquen amb les lleis de la física; un altre en què uns personatges de jocs d’arcade pixelen la realitat; o un món cúbic en què la gravetat no funciona com és habitual.

La presència de la PUCK Cinema Caravana al programa de la 53a edició del Sitges Film Festival obre la porta a futures col·laboracions que volen contribuir a divulgar el cinema fantàstic i d’animació, sobretot per al públic infantil, en un format que permet portar les projeccions a qualsevol racó del territori.

Protocol COVID per veure la PUCK

Per tal de poder portar a terme les diferents activitats del Sitges Film Festival 2020, l’organització ha establert un seguit de mesures per evitar el contagi de la Covid19. En aquest sentit, la PUCK Cinema Carvana ha implantat un protocol que ja porta mesos posant en pràctica per oferir una activitat cultural segura en base a les recomanacions fetes pel PROCICAT. En concret, es regula l’aforament permetent l’entrada a la caravana per unitats de convivència i s’estableix un sistema de reserva prèvia a través de la web del festival per evitar cues. A més, el públic haurà de dur mascareta obligatòriament en tot moment i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i al sortir de la caravana. Entre sessió i sessió, es neteja l’interior amb productes desinfectants.