Father and daughter

Michael Dudok de Wit (2012)

Sinopsi

Després del comiat, amb una abraçada dalt d’un turó, la nena veu com son pare s’allunya amb la barca a l’horitzó. L’anhel, l’espera, l’enyor perduren al llarg del temps, com el paisatge, mentre duri la vida. La filla continua mirant al mar mentre es converteix en adolescent, quan es fa una dona, al convertir-se en mare i ja envellida. El mateix turó, la mateixa esperança, les mateixes ombres dels arbres són testimonis del pas del temps. Fins que s’asseca el mar. I l’enyor es transforma en trobada.

Michael Dudok de Wit és capaç en aquest curtmetratge mereixedor d’un Oscar, un premi BAFTA, el Gran Premi d’Annecy, el d’Animafest Zagreb i de dotzenes d’altres festivals, de crear una història d’emocions amb dibuixos que no mostren les cares dels personatges. Amb el paisatge holandès de fons, la música de Normal Roger li dona la màxima profunditat a aquesta narració poètica.

Michael Dudok de Wit va néixer el 1953 a Abcoude, Holanda. El 1978, es va graduar al Col·legi d’Art de West Surrey, a Anglaterra. Després de treballar a Barcelona, ​​es va instal·lar a Londres des d’on dirigeix ​​i anima anuncis publicitaris. En la seva filmografia hi ha pel·lícules com Tom Sweep (1992), The Monk and the Fish (1994) o The Aroma of Tea (2006), a més de les conegudes Le moine et le poisson (1994) i The red turtle (2016), nominada a la Millor Pel·lícula d’Animació als Oscars. A banda de la seva activitat al sector audiovisual, Dudok de Wit també escriu i il·lustra llibres d’imatges infantils i ensenya animacions a col·legis d’art d’Anglaterra.

Father and daughter

Michael Dudok de Wit (2012)

Regne Unit

9'20"

Tots els públics

Tornar al programa