Los hijos del Ayllu

PDA / Natalia Pérez I Mario Torrecillas (2014)

Sinopsi

Documental que narra la història de Flor Margarita, Flor María, Lisbeth i Jose, però alhora el de milions de nens i nenes arreu del món que tenen l’obligació d’alternar els estudis amb feines extraescolars com la cura de la llar, dels seus germans i germanes, de la terra, però també d’altres oficis més propis de persones adultes.

En coproducció amb el col·lectiu La Combi (Perú), aquest documental animat és un dels guanyadors del I Certamen Fundación Telefónica Documenta.

Natalia Pérez es va formar originalment com a dissenyadora gràfica i il·lustradora i després va començar a produir per a diversos estudis d’animació i agències creatives tant al Regne Unit, Colòmbia com a Espanya. Durant aquest temps, va ser la directora de PDA, amb qui va crear tallers de documentació animada amb nens i nenes d’arreu del món. Durant els darrers anys, ha treballat com a coordinadora de projectes a Mosaic Films a Londres.

Mario Torrecillas és escriptor i guionista. La seva vida professional va començar per l’esport; va ser campió de Taekwondo en la categoria de pes Mosca i va formar part de la selecció espanyola al CAR de Sant Cugat. Però la seva trajectòria el va portar cap a la creació fent de realitzador de publicitat, de guionista de cinema i de creador de còmic. També va ser columnista de El Periódico i va ser col·laborador de RNE. És autor de novel·les gràfiques com Sant Crist (2009), El fill (2010), Penguin Random House (2015) i Dream Team (2015). Al 2008, va crear PDA – Pequeños Dibujos Animados, un estudi d’animació que treballa fent projectes d’animació en tallers a escoles de primària amb l’objectiu d’utilitzar les eines del dibuix, la música i l’animació per a reflexionar amb ulls infantils.

 

Los hijos del Ayllu

PDA / Natalia Pérez I Mario Torrecillas. (2014)

Espanya/Perú

10'45"

A partir de 6 anys

Tornar al programa