Blog

La PUCK a Radio Vitoria: “Volíem viatjar portant a coll un cinema i la reacció de la gent és brutal”

“Per fora està plena de color, amb il·lustracions que conviden a imaginar i que poden recordar a quan Alícia s’endinsa en el pais de les meravelles”. Així descriu la periodista Naroa Balsategi la seva primera impressió de la PUCK Cinema Caravana. La descobreix a Vitoria, mentre el “cinema més petit del món” està participant durant tres dies a les jornades IDarte Fest Vol.01 que se celebren a la ciutat basca organitzades per l’Escola Superior de Arte y Diseño d’Euskadi IDarte.

La descripció de la petita caravana cinema forma part de l’entrevista que la periodista ha fet al cocreador de la PUCK Toni Tomàs per al programa “Radio Vitoria Gaur 10h” de Radio Vitoria. La conversa en directe s’ha emès per l’emissora basca aquest dijous 26 de gener per explicar l’experiència de veure curtmetratges d’animació en una sala diminuta on hi caben 7 persones.

Toni Tomàs ha explicat com funciona aquest petit cinema que porta 13 anys voltant per tot el món i perquè ell i l’artista Carles Porta el van crear al 2009 com una forma de divulgar el cinema d’animació. “Volíem viatjar portant a coll un cinema per permetre a la gent descobrir els curtmetratges d’animació d’autor, un tipus de cinema que només se sol veure a festivals especialitzats. Hem recorregut tot Europa i hem arribat fins i tot a Costa Rica!”, ha explicat Toni Tomàs en l’entrevista, en què ha subratllat que “la reacció de la gent és brutal, molta gent s’emociona, volen repetir i es generen sinergies entre persones que no es coneixen que són molt especials”.

L’entrevista es pot escoltar sencera a partir del minut 26 en aquest enllaç de la web de l’emissora.