Blog

Si avui és 1 de maig, haguéssim estat d’estrena

Si avui és 1 de maig, avui haguéssim estat amb els nervis a flor de pell. Corrent amunt i avall. Carregant la furgoneta. Preparant el material. Repassant per no deixar-nos res al taller. Trucades aquí i allà. El projector, els rotuladors per a la il·lustració en directe, les banderoles, les fotos de la cartellera, les potes dels jocs, boles de fusta de rencanvi… Les taquicàrdies a punt per l’estrena de PUCK i la seva troupe. És possible que aquest matí haguéssim estat plegant tríptics a última hora per repartir entre els programadors, enviant notes de premsa, penjant històries a l’Instagram, fent-nos fotos i vídeos carregant la furgo, cuidant que els nous jocs estiguin protegits, muntant a la placeta de la Llotja, dinant amb l’alegria i intentant desfer el nus a l’estómac que tota estrena comporta.

Si avui és 1 de maig, Lleida hagués estat plena de sol i de titelles, d’ambient de festa, de color, d’infants, de places amb escenaris, de titellaires preparant les seves històries, els objectes amb ànima assajant els seus diàlegs, programadors i programadores vingudes d’arreu del món preparant les agendes i obrint bé els ulls per veure tot el talent que estaria a punt per lluir-se.

 

Si avui és 1 de maig, aquesta tarda, la Llotja de Lleida seria una festa. La placeta hagués estat bullint d’arts de carrer, de cultura esclatant i repartint espurnes d’inspiració per a tots els sentits i per a tots els públics. Titelles gegants, petits, amb veu, música, de materials imaginats, amb històries diminutes i també èpiques, contes, jocs, per mirar i per experimentar.

Si avui és 1 de maig, el nou espectacle de la PUCK Cinema Caravana, PUCK i la seva troupe, hagués estat a punt per a que criatures de tot tipus i de totes les edats veiessin al cinema més petit del món els curtmetratges més aclamats dels seus 10 anys d’història, per a que juguessin amb els seus personatges treient de la pantalla les aventures d’animació i les fessin seves, per a que entressin al mural fotocall d’il·lustració en directe i es convertissin en nous protagonistes d’aquestes petites grans històries de la PUCK.

 

Si avui és 1 de maig, haguéssim estrenat PUCK i la seva troupe a la 31a Fira de Titelles de Lleida. Haguéssim ensenyat aquest nou projecte al públic i a la gent que programa festes, festivals, activitats al carrer i que aprecien les propostes creatives i insòlites, les experiències en directe, les emocions col·lectives.

Avui és 1 de maig i #ensquedemacasa. Continuem treballant amb tota la creativitat que tenim per poder portar PUCK i la seva troupe el 8 de juliol a la Fira de Titelles d’emergència que s’està preparant. Volem trobar-vos allà.