A morning stroll

Grant Orchard (2011)

Sinopsi

El passeig matinal d’una gallina enmig d’una gran ciutat serveix de fil per aquest exercici triple de costumisme i ficció futurista. Tres curtmetratges en un, tres tècniques diferents, des del minimalisme en blanc i negre fins a l’animació 3D amb tot luxe de detalls, passant per la saturació de color, les tres escenes expliquen tres maneres d’existir amb mig segle de diferència. La decadència tecnològica, l’individualisme portat a l’extrem evolucionen i canvien el paisatge mentre la gallina, impassible, continua amb el seu passeig.

Aquest curtmetratge d’Studio AKA va valer-li a Grant Orchard la nominació a l’Oscar com a millor curtmetratge d’animació al 2011 i el premi BAFTA en aquesta categoria el mateix any. Va guanyar la secció de curtmetratges del Festival de Sitges i un any després, va aconseguir el premi de la secció oficial de curtmetratges d’animació internacional del Festival de Sundance.

Grant Orchard va estudiar animació a la University for the Creative Arts del sud d’Anglaterra. Actualment viu i treballa a Londres, amb base a l’estudi AKA, on ha aconseguit diversos guardons per la seva feina com a director d’animació, creatiu i dissenyador. És l’autor de la sèrie d’animació televisiva anglesa Hey Duggee per a infants en edat preescolar. La seva primera creació va ser el llargmetratge Welcome to Glaringly, després van venir Park Football i la sèrie Lovesport. Amb un estil eclèctic i totalment inclassificable, Orchard és un professional de l’animació que fuig d’etiquetes a cada treball que signa.

A morning stroll

Grant Orchard (2011)

Regne Unit

7'

Públic adult

Tornar al programa